Te midden van alle wilde schommelingen op de aandelenmarkt van de afgelopen week, is gebleken dat een aantal bazen bij grote bedrijven van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om aandelen te kopen of te verkopen.

 

De grootste deal om op te merken komt van FTSE 100 trainers-tot-trainingspakken-retailer JD Sports (JD.) En zijn uitvoerend voorzitter Peter Cowgill, die £ 19 miljoen aan aandelen verkochten tegen een prijs van 745,6 pence per stuk. aandelenkopen.nl heeft duidelijke informatie.

 

JD Sports zei dat Cowgill de inzet heeft gelost voor ‘persoonlijke financiële en fiscale planning’.

 

Cowgill heeft de aandelen vrijdag verkocht. Toen de markt maandag weer openging, na de aankondiging van premier Boris Johnson van een tweede nationale lockdown, kelderden de aandelen in JD Sports tot onder de 700p, waarbij de lockdown hen dwong zijn winkels te sluiten.

 

 

Het is de tweede belangrijke verkoop die Cowgill dit jaar heeft gedaan, na de verkoop van £ 13,3 miljoen aan aandelen in juni tegen een prijs van ongeveer 671,7 pence per stuk.

 

Ondanks de stijging van de aandelen in de gezondheidszorg dit jaar, bleef de farmaceutische gigant GlaxoSmithKline (GSK) achter op de bredere markt met zijn aandelen nog steeds aanzienlijk lager sinds het begin van het jaar. koers shell aandelen kopen.

 

Dit heeft schijnbaar een koopmogelijkheid geboden voor een aantal van zijn directeuren, waarbij Chief Scientific Officer Hal Baron iets meer dan $ 5 miljoen uitgeeft aan de American Depository Shares (ADS) van het bedrijf tegen een prijs van $ 33,96 per stuk. Elke ADS is twee gewone aandelen waard.

 

Ondertussen kocht voorzitter Jonathan Symonds vorige week 15.000 aandelen tegen een prijs van £ 13,15 per stuk, voor een totaal van £ 197.000.

 

Ondertussen hebben de directeuren van HSBC (HSBA) zich ingekocht voor de stijging van de aandelenkoers van de bank, die nu comfortabel hoger is dan het dieptepunt van meerdere decennia dat in september werd waargenomen toen het sentiment ten opzichte van het bedrijf verbetert.

 

De resultaten over het derde kwartaal waren beter dan verwacht en de inkomsten waren hoger dan verwacht, aangezien lagere voorzieningen voor slechte leningen, lagere kosten en hogere kapitaalniveaus de markt allemaal tevreden stelden.

 

Tegen deze achtergrond kunnen investeerders ook worden aangemoedigd om twee bestuurders te zien inkopen, waarbij chief financial officer Ewen Stevenson 37.000 aandelen koopt voor £ 3,21 elk voor een totaal van ongeveer £ 118.700.

 

Terwijl de niet-uitvoerende Jamie Forese, voorheen een topmanager bij de Amerikaanse gigant Citigroup, 115.000 ADS’s ophaalde tegen een prijs van ongeveer $ 20,97 elk voor een totaal van ongeveer $ 482.000. Elke HSBC ADS is vijf gewone aandelen waard.

 

Stephen Bird, de CEO van New Standard Life Aberdeen (SLA), heeft 500.000 aandelen in de investeringsmaatschappij FTSE 100 gekocht voor een prijs van 217,59p per stuk, in een transactie ter waarde van iets meer dan £ 1 miljoen.

 

De CEO van Photo-Me International (PHTM), Serge Crasnianski, heeft opnieuw een lading aandelen opgekocht en vrijdag vijf miljoen aandelen gekocht voor 51 pence per stuk in een deal ter waarde van £ 2,6 miljoen. Hij heeft nu 105,1 miljoen aandelen, een belang van 27,8%, en heeft dit jaar meer dan 20 miljoen aandelen gekocht.